Skip to content

Meaningful Shapes: За ролята на добродетелите, история и мисия.

Основана от мен Поли и съпругът ми, Димитър.

•Февруари 24, 2024

 

Разкажете ни повече за Meaningful Shapes?

Фокусът ни е да създаваме качествени дървени играчки, които възпитават добродетели.

С въображение. Със смисъл.

Докато бях бременна с нашата дъщеря  Ливиа започнахме да се подготвяме за нейното раждане с литература. С мъжа ми от години четем книги за психология и философия и се опитваме да разберем защо хората действат по определен начин. Интересно ни беше преди да станем родители, още по-интересно ни е сега. Това ни доведе до една проста истина.
Нашият мироглед определя нашите действия. Нашите действия определят нашите навици. А нашите навици определят нашия живот.
В основата на мирогледа ни стоят добродетелите. И като цяло нещата, които толерираме. Ако толерираме любовта в себе си, то ние ще я предаваме както на себе си, така и на децата и близките си. И ще действаме спрямо този добродетел и убеждение. 

 

В момента имате само 1 играчка. Ще ни разкажете ли повече за нея?

Да. Като малък бизнес, нямахме възможност да започнем с няколко продукта. Затова решихме да създадем една играчка и след като направим първоначални продажби да започнем работа по другите ни концепции за играчки, които възпитават добродетели. Първият ни продукт е дървен пъзел „Кой живее в гората?“ Той е подходящ за деца от 18 месеца до 5 години. Пъзелът учи на любов, уважение и разбиране за природата. Той илюстрира една проста, но дълбока концепция: въпреки различията си, всички горски животни споделят общ дом и се грижат за него колективно, служейки на своята общност – урок, който понякога забравяме в нашето общество.

 

 

Може ли да ни кажете за мисията ви?

Създадохме Meaningful Shapes, за да създадем продукти, които да са инструмент за предаване на добродетели на нашите деца. Започнахме с любовта и разбирането към животните и природата, защото децата от ранна възраст са много свързани с природата. В бъдеще ще засегнем и други добродетели. Като смелост, търпение, дисциплина, справедливост, спокойствие и други. Предизвикателството пред нас е да го направим по начин подходящ за деца от 1 до 12 годишна възраст. Всеки знае, че начините на възприемане са много различни спрямо възрастта. Затова сме решили да създаваме освен играчки и книги и настолни игри.

 

Ако мисията ни е близка до вас, разгледайте пъзела тук 👇

Моят първи пъзел
"Кой живее в гората?"